Neden 2. el?

Neden 2. el?

Dünyada ve üikemizde 2. ele rağbet gün geçtikçe artıyor. Bir kesim dünyanın daha temzi kalması, üretimin azalması gibib sebeplerle bu yola başvururken bir kesimde işin ekonomisinde. Ama her ne seveple olursa olsun dolabınızda, kilerinizde veya garajınızda amaçsız ve gereksi yere bekleyen bir çok eşyanın dışarıda birilerinin çok işine yarayacağı kesin. 

2. El eşya kullanımı dünyada ekonomi düzeyi daha yüksek olan ülkelerde daha yaygın aslında. İnsan komplekslerinden arındıkça ve bazı şeyleri aştıkça  tüketim hastalığından uzaklaşıyor galiba. Bu konuda ülke olarak  bir hayli yol almamız gerekiyor.  Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da çevre baskısı sözkonusu. Bu yüzden 2. el eşya satan dükkanlara gitmekten çekinenler için evde.net tarz siteler bir kolaylık sağlıyor. İnsanlar evlerinden alıp evlerinden satabiliyorlar.

Öncelikle ikinci el eşya alma veya satma konusunda sebeplerinizi belirlemelisiniz. İnsanların bu konuda farklı sebepleri var. Bu ekonomik, doğaseverlik, koleksiyon yapma, antikaseverlik vs gibi bir çok sebep yanında bu işi güzel bir ticarete çevirenler de mevcut. Özellikle son dönemin trend işlerinden birisi olan yenileme için yapılan alışverişler de ciddi potansiyel içeriyor.

İkinci el kullanmak aynı zamanda toplumun paylaşım kültürünü geliştirir. Yeni jenerasyonun bilmediği bir çok özelliği vardı toplumumuzun eskiden.İkinci el alışveriş birazda bu özellikleri hatırlatır. Eskiye değer vermeyi, var olanın değerini bilmeyi, işe yaramayanı yeni bir fonksiyonla yeniden kullanmayı hatırlatır. Atmak yerine nakte çevirmenin kötü bir şey olmadığını yaşayanlar bilir.